Hjem > Nyheder > Industri nyheder

Hvad er farve af rustfrit stål?

2024-05-21

Farvning af rustfrit stål

Som du alle ved, er almindeligt rustfrit stål en blanding af jern, krom og nikkel.

Med andre ord er farven på rustfrit stål grundlæggende sølv.

Så har du nogensinde hørt om farvet rustfrit stål?

Det kaldes almindeligvis farvet rustfrit stål.

I denne spalte vil jeg fokusere på metoden til, hvordan man laver dette sølvfarvede rustfri stål til farvet rustfrit stål.

Sådan farves rustfrit stål

Den mest almindelige farvemetode, der umiddelbart kommer til at tænke på, er maling.

Rustfrit stål kan farves ved at male det.

Hvis du tilføjer en lille smule farve til en tynd gennemsigtig maling kaldet klar maling, kan du lave farvet rustfrit stål, der gør brug af det rustfri stålsubstrat.

Maleri kaldes dybest set farvelægning.

Det næste trin er at kontrollere tykkelsen af ​​den passive film på overfladen af ​​det rustfri stål, som bryder lyset som en regnbue for at skabe farven.

Der er to måder at kontrollere den passive film på: kemisk farvning og elektrolytisk farvning.

Disse to metoder til at kontrollere den passive film er kemisk farvning og elektrolytisk farvning, og farven produceret af disse optiske interferensfilm kaldes farvning.

Endelig er der metoden til at belægge overfladen af ​​rustfrit stål med metalkeramik.

Der er to almindelige PVD-metoder, der anvendes i denne proces, selvom de ligner hinanden med hensyn til fremstillingsmetode.

Det følgende er en forklaring på, hvordan hver farve rustfrit stål er fremstillet af materialet.

Fremstillingsmetode af farvet rustfrit stål

Maleri

Maling er den mest populære metode til fremstilling af farvet rustfrit stål.

Det er farvet rustfrit stål, men det omtales almindeligvis som malet rustfrit stål.

Dette farvede rustfri stål (malet rustfrit stål) kan fremstilles i store mængder af rustfri stålproducenter i oprullede faciliteter.

Afhængigt af typen af ​​belægning forbedres høj holdbarhed, især for tagmaterialer, og farvevariationen kan give enestående ydeevne og landskabsdesign.

Selvom ovenstående er et billede af belægningsprocessen, er den generelle udarbejdelsesmetode for belagt rustfrit stål at fremstille spoler af rustfrit stål hos en producent af rustfrit stål og derefter belægge spolerne af rustfrit stål. Dette er en efterbehandlingsproces, der sikrer stabil kvalitet, fordi den er fremstillet med mekanisk udstyr.

kemisk farvning

Kemisk farvning er den ældste metode til fremstilling af farvet rustfrit stål bortset fra maling.

Det rustfri stål er dyppet i en speciel kemisk farveopløsning, som får den passive film på overfladen til at vokse og farven til at fremstå på grund af effekten af ​​lysinterferensfilm.

Rustfrit stål, der udvikler smukke iriserende nuancer gennem kemisk farvning.

Hvis du ændrer vinklen på den forrige...

På denne måde ændres farven på det rustfrie stål afhængigt af den vinkel, det ses fra, hvilket er karakteristisk for farvet rustfrit stål, der bruger optisk interferensfilm.

Forestil dig, at olie eller sæbebobler flyder på vandet.

Dette er princippet bag farven på det rustfri stål.

elektrolytisk farvning

I princippet er elektrolytisk farvning en teknik, der bruger elektricitet til at producere den kemiske farvning beskrevet ovenfor.

Sort er den mest berømte farve for rustfrit stål, men denne elektrolytiske farve bruges til titanium.

Udseendet af iriserende ligner udseendet af kemisk farvning, men farvemetoden skal vælges i henhold til materialet.

Ved at anvende elektricitet på denne måde er det muligt at opnå en iriserende overflade ved reaktionen i elektrolytten og væksten af ​​en passiv film.

PVD (Physical Vapor Deposition)

Den sidste metode er at danne en tynd film af metalkeramik på overfladen af ​​rustfrit stål ved hjælp af et vakuumsystem.

I modsætning til konventionel maling, kemisk farvning eller elektrolytisk farvning danner denne metode en sej metalkeramisk film på overfladen, mens metalsubstratet udnyttes.

Denne teknologi er meget udbredt i en lang række applikationer, lige fra belægningsværktøjskanter til dekorative genstande (ure, briller osv.).

Der er to almindelige metoder, ionplettering og sputtering, men hver metode er yderligere opdelt, og hver producent har akkumuleret sin egen unikke volumenteknologi.

For eksempel, når en gylden nuance aflejres, produceres et gyldent rustfrit stål.

Endelig

Farvet rustfrit stål er en form for overfladefinish i rustfrit stål. En bred vifte af valgmuligheder er tilgængelige afhængigt af applikationen.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept